Tlakovanje obremenjenih površin

Epoksi

Če pričakujemo velike obremenitve, moramo tla dobro zaščititi – to velja predvsem za garaže, delavnice, skladišča in podobne prostore, kjer pogosto prenašamo oziroma prevažamo težke tovore. Lahko pa so tla izpostavljena tudi drugim obremenitvam, predvsem recimo vodi in vlagi, barvam, gorivom in drugim kemikalijam, navsezadnje pa moramo pomisliti še na prah in druge vsiljivce. Vse to so obremenitve, ki lahko škodujejo tlom in včasih predstavljajo celo veliko tveganje za stabilnost objekta ali povzročijo druge težave. V vsakem primeru je treba tla dobro zaščititi, pri čemer imamo različne rešitve. Posebej posrečeno rešitev ponuja epoksi, ki v različnih izvedbah omogoča izgradnjo kakovostnega in vzdržljivega tlaka.

Enostavna rešitev po ugodni ceni

Dobro zaščito po ugodni ceni ponuja že epoksi premaz, ki bo v nekaterih okoljih čisto zadovoljiv. Ne moremo sicer pričakovati velike podpore pri mehanskih obremenitvah, recimo pri težkih tovorih, lahko pa že premaz odlično zaščiti tla pred vodo in drugimi tekočinami, smetmi, prahom in podobnimi vsiljivci. Ravno zato je epoksi premaz priljubljena izbira v domačem okolju, recimo v domači delavnici ali garaži, pa tudi v kakšnih stanovanjskih prostorih ga lahko s pridom uporabimo.

Epoksi premaz ima različne prednosti, predvsem to, da ponuja dobro zaščito po ugodni ceni. Sam premaz je namreč poceni, velik plus pa je še to, da ga lahko zelo preprosto nanesemo na ustrezno pripravljeno površino. Delo lahko opravimo kar sami, tako se izognemo stroškom profesionalnega nanosa.

Epoksi tlaki za večjo vzdržljivost

Za boljšo zaščito lahko poskrbimo z debelejšimi epoksi tlaki, ki se jih lahko izdela tudi po naročilu oziroma po potrebi glede na predvidene obremenitve. Takšni tlaki lahko prenašajo večje obremenitve, pogosto se uporabljajo v industrijskem okolju, kjer prevažamo težke tovore. Prav tako so takšni tlaki idealni za prostore, ki so redno v uporabi, recimo v kakšnih večjih zgradbah, kot so šole, bolnišnice, poslovne zgradbe …