Zunanja drsna vrata

Vrtna vrata

Drsna vrata pogosto srečujemo v različnih okoljih, a najpogostejša so v trgovinah in podobnih komercialnih prostorih. Tam vabijo obiskovalce, ki želijo imeti neoviran dostop v notranjost, ne da bi morali sami odpirati vrata. To pa ne pomeni, da drsni mehanizmi ne ponujajo določenih prednosti tudi v drugih okoljih. Tudi doma jih lahko uporabljamo, ne le v stanovanju, temveč tudi v okolici. Posebej značilna so dvoriščna drsna vrata, ki se v svoji vlogi odlično obnesejo, izberemo pa lahko tudi druga vrtna vrata s takšnim mehanizmom. Izbire je vsekakor dovolj, da lahko najdemo idealno rešitev za vsako situacijo.

Vsestranska dvoriščna vrata

Drsni mehanizmi imajo na domačem dvorišču različne prednosti. So zelo elegantni in ponujajo prihranek prostora. Dvoriščna drsna vrata uporabljamo tam, kjer ne želimo za vrata žrtvovati površine svojega dvorišča. Odpirajo se namreč le po dolžini in ne zahtevajo prostora na samem dvorišču. Poleg tega pa tak mehanizem tudi na druge načine koristi pri uporabi v takšnem okolju. Predvsem uporabniki cenijo funkcionalnosti, ki jih nudijo električni mehanizmi. Takšna vrata se odpirajo samodejno s pomočjo senzorja ali pa jih upravljamo na daljavo, kar je idealno za enostaven dostop z avtomobilom. Drsni mehanizem je v takšni vlogi zelo zanesljiv in odlično opravlja svojo nalogo, zato bodo dvoriščna drsna vrata prepričala tudi zahtevnejše uporabnike.

V domačem okolju uporabljamo še mnoga druga zunanja vrata, predvsem vrtna vrata, ki so namenjena prehodu pešcev. Dvoriščna vrata običajno služijo prehodu vozil, medtem ko so vrtna vrata manjša in jih uporabljajo pešci. To pomeni, da prednosti drsnih mehanizmov ne bodo prišle toliko do izraza, čeprav lahko tudi v tej vlogi uporabimo različne vrste vrat. Veliko je odvisno od posameznega primera, zato je gotovo dobrodošlo, da imamo v vsakem primeru na voljo široko selekcijo različnih vrat, med katerimi bomo gotovo našli takšna, ki bodo povsem zadostila dejanskim potrebam.