Tuš kad

_tuš kad

Minili so časi, ko je bila kopalnica najtemnejši in najmanjši del stanovanjskega objekta. Novi trend je, da so kopalnice svetle in velike. Kopalnica ponuja dovolj prostora za udobno, veliko, luksuzno opremljeno tuš kad, kabino. Kopalnice so ločene z ostalimi prostori z enokrilnimi, dvokrilnimi vrati ali celo drsnimi.

Ko izbiramo tuš kad ne smemo imeti v mislim le videza in prostornosti, ampak tudi naše navade in želje.

Zaprt tuš kad zberemo, če se radi tuširamo na toplem, v sopari, le to ustvari topla voda.

Na prozornem steklu se poznajo kapljice vode, potrebno jih je obrisati s stekla po vsakem tuširanju. Pri mat steklu se posušene kapljice ne vidijo.

Zaprta tuš kad je idealna za tiste, ki med tuširanjem škropijo naokrog, drugače bo treba brisati vso kopalnico. Satinasto steklo je za vse, ki si med tuširanjem želimo zasebnost.

Prozorno steklo je idealno, če imamo tuš stene oblečen v mozaik kopalniških ploščic, saj jih lahko vidimo med tuširanjem.

Ploščice za kopalnico

Ploščice za kopalnico so idealne v toplejših tonih. Vzorci lesa izpodrivajo sivo barvo. Različni odtenki lesa lahko z pravilno kombinacijo keramike v beli, zeleni, modri, črni ali katerakoli temnejši barvi dopolnijo videz kopalnice.

Ploščice za kopalnico morajo dati prostoru mehkobo in toplino. Pri izbiri hladnih tonov si lahko privoščite malo več svetlobe. Leseni vzorec bo dal kopalnici domačnost in toplino.

Za prenovo kopalnice se po navadi odločimo, da bi jo naredili bolj prostorno, večjo in bolj odprto. Nekateri ne marajo občutka utesnjenosti in si želijo več prostora. Novo kopalniško pohištvo nam omogoča več prostora za kopeli ali tuširanje.

Po dolgem in napornem dnevu nam pripada kraj kamor se umaknemo pred svetom, se pravi kraj kjer smo popolnoma sproščeni. To je lahko tudi kopalnica. Sprostimo se lahko v veliki kadi ali v tušu, kjer s stekleno steno dobimo občutek prostornosti in večji prostor za tuš kabino.