V Bovcu ne bo dolgčas

skok s padalom bovec

Medtem ko se trume ljudi v poletni vročini odpravljajo hladit na morje, imajo drugi drugačno rešitev – raje se podajo v osrčje Julijskih Alp, kjer narava ponuja obilo možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Za sprejemljive temperature poskrbi reka Soča in drugi vodotoki, pa tudi gore so dovolj blizu, da se pred vročino lahko zatečemo na višje nadmorske višine. Nekateri gredo še dlje – na skok s padalom! Bovec, ki je glavni center počitniških aktivnosti v tem koncu, vabi vse obiskovalce na različne adrenalinske aktivnosti, pri katerih ni težko pozabiti na vročino.

Na skok s padalom Bovec vabi tako tiste, ki v zraku preživijo lep del svojega prostega časa, kot one, ki bi se radi prvič podali nad oblake. Tudi padalstvo pozna več disciplin, ki jih je možno tu preizkusiti. Z letališča v Bovcu je možno poleteti nekaj tisoč metrov v višino in s padalom skočiti iz letala v hiter adrenalinski spust do izhodišča. Drugo opcijo za skok s padalom Bovec nudi z okoliških hribov – možno je poleteti s pobočja in počasi jadrati do cilja. Oboje seveda samostojno ali v tandemu z vodičem.

Če vas piš vetra ne ohladi, vas bo ohladila Soča. Bolje rečeno ena izmed glavnih aktivnosti, ki jih nudi Bovec, rafting. Reka je tudi v poletnem času precej mrzla in načeloma ne doseže 20 stopinj Celzija, zato je spust s čolnom odlična ideja. Bovec rafting je moč srečati na vsakem koraku, saj je ponudnikov za to aktivnost v Posočju ogromno, tako da ne bo težko dobiti pravega izvajalca.