Zakaj so za kuhinje cene tako visoke?

Nakup kompletne kuhinje lahko domala izprazni družinski proračun, namenjen opremljanju stanovanja. Znesek, ki bi ga lahko porabili za opremljanje vseh ostalih prostorov skupaj, lahko zapravite samo za nakup kuhinje. Cene presegajo tri tisočake, nobeno presenečenje pa ni niti kuhinja za pet tisoč evrov. A strošek ima prepričljive razloge, pa tudi nekatere alternativne rešitve, s katerimi se izognemo pretiranemu zapravljanju.

Kaj vključuje ponujena cena?

Kuhinja je prostor, v katerem se skriva marsikaj. Tudi na pogled dovršena kuhinja je lahko povsem neuporabna, če manjka ključna oprema, ki je očem skrita. Kompletne kuhinje predstavljajo dodaten strošek zato, ker vključujejo prav vse, kar potrebujete za začetek uporabe prostora. Detajli, kot so sifon kuhinjskega korita ali rešetka plinskega štedilnika, se izkažejo za pomembne, a tudi drage. V kompletu so pogosto že priloženi takšni elementi, kar za kuhinje cene seveda dvigne. Prav tako je včasih v ponudbi že vključen prevoz kuhinje na lokacijo in celo montaža. Brez tega bi bila kuhinja lahko tudi za par stotakov cenejša, a bi doplačila presegla dražjo ceno.

Izbira cenovno ugodne, a kakovostne kuhinje

Visokim stroškom se je mogoče izogniti z izbiro kuhinje, ki prepriča z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Takšna je na primer kuhinja Nobilia, ki v ponudbi skriva kar nekaj presenetljivih opcij. Moderno opremljena kuhinja Nobilia Speed bo stala le 2000 evrov, podoben strošek pa zahtevajo mnogi drugi modeli te znamke. Kompletno opremljene kuhinje priznanega proizvajalca ne bodo razočarale, ugodna cena pa je še dodaten razlog za nakup kuhinje Nobilia.