Vsestranska otroška oprema

Otroški vozički 3v1

Otroška oprema je na voljo v najrazličnejših izvedbah, izbiramo lahko med mnogimi močno specializiranimi kosi, na drugi strani pa so lahko zelo privlačni tudi tisti pripomočki, ki se izkažejo za vsestranske oziroma večfunkcijske. Upoštevati moramo namreč to, da bo otrok opremo hitro prerasel, to pa pomeni, da bo izvorna funkcionalnost postala bolj ali manj neuporabna. Oprema, ki se lahko prilagodi starosti otroka, je zato še posebej dobrodošla. Prav tako moramo misliti na različne razmere oziroma okoliščine, v katerih opremo uporabljamo. Nekatere rešitve so v tem oziru zelo posrečene.

Odlično izbiro predstavljajo otroški vozički 3v1, ki lahko rešijo marsikatero zagato pri sprehajanju z otrokom v različnih razmerah. Takšni vozički seveda odlično opravijo vlogo običajnega otroškega vozička, saj so namenjeni enaki vrsti uporabe. Ponujajo pa otroški vozički 3v1 še druge funkcionalnosti, ki se lahko izkažejo za nadvse priročne. Namesto, da bi morali kupovati in prenašati s seboj dodatne pripomočke, dobimo vse kar v enem izdelku. Tako ponujajo otroški vozički 3v1 recimo še košaro za dojenčke ter lupinico, ki jo lahko enostavno odstranimo s podvozja in morda namestimo celo v avtomobil. Različni vozički se seveda razlikujejo v svojih funkcionalnostih, lahko pa zbirko teh možnosti vedno dobro izkoristimo.

Tudi druga oprema je lahko večfunkcijska, tudi postelja za dojenčka, ki recimo izstopa predvsem s svojo osnovno funkcijo. Postelja ni le ležišče, temveč tam dojenček preživi veliko časa. Tako hitro postane tudi okolje, v katerem začne raziskovati in se učiti. Postelja za dojenčka mora biti dovolj udobna in prostorna, vseeno pa povsem varna in zanesljiva. Nekatere funkcionalnosti te opreme so zelo dobrodošle tudi z vidika staršev, ki opremo uporabljajo na drugačen način. V tem primeru se izkaže za zelo pomembno, da postelja za dojenčka omogoča enostaven dostop do malčka, pogosto pa služi tudi preoblačenju oziroma previjanju in še kakšni drugi funkciji.