Zobni vsadki so dobra odločitev

zobni vsadki

Kaj narediti v primeru, ko ostanemo brez enega ali več zob? Nekoč je bil to kar velik problem, danes pa nam sodobna tehnologija na področju zobozdravstva omogoča, da si lahko privoščimo zobne vsadke. Večina od nas ve, da se zobni vsadki strokovno imenujejo implantati in da so v zadnjem času izjemno priljubljeni tudi v naši državi. Veliko ljudi se odloča zanje, saj je njihova cena primerno visoka. Pred posegom pa moramo seveda opraviti potrebno primerno slikanje ter se posvetovati s svojim zobozdravnikom.

Zobni vsadki ne motijo

Zobni vsadki nadomeščajo naše zobe in kmalu ugotovimo, da je to bila res najboljša možna odločitev, ki je bila potrebna, ko smo se morali odločiti, katera varianta posega ob izgubi zob bi bila najbolj primerna za nas. Ker smo imeli v ustih dobre pogoje, tudi operacija ni bila potrebna. Pomembno je še to, da nas na novo vstavljeni vsadki ne bolijo.

Totalna proteza je dobra izbira

V primeru, da ljudje izgubijo vse zobe, se najpogosteje odločijo za totalno protezo. Totalna proteza tako nadomešča vse zobe v čeljusti in tudi manjkajoče zobne grebene. Prav tako omogoča zadovoljivo estetsko in funkcionalno oskrbo. Pacienti totalno protezo ponavadi dobro sprejmejo, predvsem ko gre za zgornjo. Pri spodnji pa se včasih tu pa tam pojavijo težave, saj nikakor ne moremo doseči stalne stabilnosti. Tovrstna odločitev je tudi izjemno poceni, zato je dostopna skorajda vsem, ki bi jo potrebovali.

Zahvaljujoč sodobni tehnologiji in tehniki lahko danes v primeru izgube zob, lahko težavo rešimo že v izjemno kratkem času.