ARONIJA in vaše srce

aronija

Srčni utrip je najlepša melodija človeškega telesa. Pomembno je, da ta melodija teče gladko, enakomerno… in predvsem čim dalj časa. Vaš srčni utrip je vaše življenje. Vaše srce je eden najpomembnejših organov telesa, zato je pomembno, da ste z njim prijazni in mu namenite le najboljše.

Če želite, da bo nekaj delovalo dolgo in pravilno, morate za to pravočasno poskrbeti…

Večina vas svoje avtomobile najbrž redno vozi na preventivni servis, da se zavarujete pred hujšimi posledicami, ki bi sledile sprenevadanju in malomarnosti… Ali počnete to tudi s svojim telesom? Mu namenjate dovolj pozornosti in ga redno vzdržujete? Ga polnite s kvalitetnim gorivom?

Povišan krvni pritisk, bolezni srca in ožilja, možganska kap in sladkorna bolezen so v današnjem svetu eni na vrhu lestvice ubijalcev človeka.

Rezultati mnogih znanstvenih raziskav kažejo na to, vam aronija lahko pomaga vaše telo dalj časa ohranjati vitalno. Znanstveniki, ki proučujejo sadež aronija trdijo, da lahko ima redno uživanje produktov iz aronije – sok aronije, prah aronije, sušene jagode aronije – blagodejen učinek na delovanje človekovega srca.

Aronija lahko pomaga zmanjšati škodo na srcu in ožilju, ki nastaja zaradi slabe prehrane.

Aronija in sok aronije ima skoraj čarobno in takojšnjo sposobnost, da uredi krvni obtok v telesu. Aronija in sok aronije tako igrata pomembno vlogo tudi pri razstrupljanju telesa. Hranilne učinkovine v produktih iz aronije (prah aronije, sušene jagode aronije, 100% sok aronije,…) delajo žile bolj elastične, kar med drugim lahko blagodejno vpliva tudi na migrene in glavobole. Aronijin sok in aronijin prah, če ga uživate redno, lahko zmanjša možnosti srčnih bolezni, preprečuje kopičenje holesterola in izboljša vašo krvno sliko.

In zakaj je temu tako…

Pomembna je ena beseda – antioksidanti. Aronija, imenovana tudi kraljica antioksidantov, ker je z njimi zelo bogata – je ravno zaradi te lastnosti izredno učnkovita pri preprečevanju in nevtralizaciji prostih radikalov v telesu. Povedano po domače – prevelika količina prostih radikalov v našem telesu povzroča kaos in bolezni, zato moramo poskrbeti, da jih ni preveč.

Aronija bo vaše telo ohranjala vitalno in polno energije.