Terenski viličar za brezkompromisno delo v vseh razmerah

Gume za viličarje

Nekateri viličarji so prilagojeni uporabi v zaprtih skladiščih in na urejenih industrijskih površinah. To so zelo elegantne in učinkovite naprave, ki svoje delo odlično opravljajo. Gume za viličarje so v tem primeru prilagojene podlagi, po kateri vozijo, običajno so majhne in gladke, kar omogoča učinkovito premikanje po urejenih površinah. Če želimo takšno napravo uporabljati na drugih površinah, pa bomo hitro naleteli na razne omejitve. Ker so viličarji precej težki in okorni, se ne znajdejo dobro na podlagi, ki ni posebej utrjena in prilagojena s tem namenom. V poštev pride le terenski viličar, ki je pripravljen na različne obremenitve, ki jih pričakujemo v nepredvidljivih okoljih brez utrjenih površin.

Takšna oprema je nepogrešljiva pri delu na prostem. Izbrati moramo kakovosten viličar, ki se dobro znajde na različnih podlagah, kar pomeni, da bodo predvsem prilagojene gume. Gume za viličarje, ki so namenjeni uporabi na terenu, so praviloma večje in imajo bolj agresiven profil. Prav tako je posebej prilagojeno podvozje, da lahko viličar upravljamo po neravnem terenu. Pogosto je najboljša izbira viličar, ki ima namesto koles gosenice, ki ponujajo bistveno boljši rezultat pri delu na terenu, ni pa to povsem nujno, če iščemo kakšno vsestransko rešitev. Terenske gume za viličarje namreč omogočajo uporabo naprave na različnih površinah, tudi tam, kjer bi lahko grobe gosenice povzročile kakšne poškodbe. Vsekakor pa mora biti terenski viličar v vsakem primeru dobro prilagojen na razmere, s katerimi se bo srečeval v praksi. Če načrtujemo le delo na zahtevnem in neurejenem terenu, potem so gume za viličarje odveč in pridejo v poštev gosenice.

Terenski viličar je zelo dobra rešitev, ki se bo pri delu na zahtevnem terenu odlično obnesla. Seveda pa je še vedno pomembno, da poleg možnosti upravljanja po neurejenih podlagah mislimo tudi na druge ključne lastnosti naprave, tudi na zmogljivosti in funkcionalnosti.