Če se lotevate prenove stanovanja sami, potem potrebujete tudi to!

prenova-stanovanja

Marsikaj lahko pri prenovi stanovanja postorimo kar sami, čeprav seveda ni priporočljivo, da se na lastno pest lotimo tudi kakšnih zelo zahtevnih opravil. Posvetimo se tistim nalogam, ki jim bomo kos. A tudi pri lažjem delu se pogosto zgodi, da bomo potrebovali primerno opremo, nekaj spretnosti in obilo potrpežljivosti. Posebej pomembno je, da imamo pri roki prave pripomočke. Ti nam dejansko olajšajo delo, tudi če imamo v mislih relativno enostavne naloge, na primer pleskanje sten.

nacrtovanje-prenove

Če se lotevamo pleskanja, bo treba recimo najprej pripraviti barvo. Tu se že srečamo s posebnim izzivom – potrebovali bomo mešalec barve, ki je nujna oprema, če želimo doseči izvrsten učinek pri pleskanju stanovanja. Najbolj očitno je to pri kakšnih bolj zanimivih barvnih paletah, a tudi pri običajnih barvah je treba imeti pripravljeno ustrezno mešanico.

Mešalec barve je bolj pomemben, kot si mislite

Na prvi pogled se morda mešanje barve ne zdi zelo zahtevno opravilo, za katerega bi potrebovali poseben mešalec barve. A v resnici imamo tu pomembno nalogo, ki zahteva ustrezno opremo. Že manjše razlike v niansah barve se namreč na steni hitro poznajo, sploh v primeru, da moramo barvo večkrat pripraviti.

Za večje prostore ali kar za celo stanovanje bomo barvo pripravljali večkrat. Barva se namreč relativno hitro suši, pri delu pa nočemo hiteti. Prav mešalec barve nam omogoča pripravo brezhibnega materiala za delo. Kvalitetni Perles mešalci na perles.com nudijo vse potrebne funkcionalnosti za brezskrbno delo, tudi če imamo visoka pričakovanja pri mešanju barv.

Najbolj pomembno je seveda to, da barvo enakomerno zmešamo, da ne nastajajo lise in druge posledice mešanja tekočin. Tako bomo lahko barvo večkrat pripravili, ne da bi se odtenek v končni fazi opazno razlikoval. Prav tako pa nam mešalec barve pomaga pri samem mešanju, da tega ne bomo počeli sami na roke. Če imamo opravka z večjimi zalogami barve, je tudi to zelo dobrodošlo.

mesanje-slikarskih-barv

Z mešalcem ne bomo mešali le barv, podobni premisleki nas namreč čakajo še pri mnogih drugih materialih, ki jih je treba prav tako dobro zmešati.

Mešalec lepila in drugih materialov

Vedno, ko delamo z občutljivimi tekočinami, moramo biti dobro pripravljeni in opremljeni, še posebej če gre tudi za mešanje. Pri lepilih imamo kar nekaj dodatnega dela, predvsem pa nimamo veliko manevrskega prostora. Razna lepila se hitro sušijo in jih moramo res učinkovito pripraviti, da bodo primerna za uporabo. Zato je mešalec lepila lahko še bolj kritičen, saj v nasprotnem primeru hitro pokvarimo celotno zalogo lepila.

Pri prenovi stanovanja uporabljamo raznovrstna lepila. Po navadi pripravljamo mešanice lepil za polaganje talnih oblog, recimo parketa, laminata, tudi preprog. Lepila so nujna še za tapete, poznamo pa še razne druge primere, v katerih nam pridejo takšni materiali še kako prav. Zato bomo potrebovali tudi mešalec lepila, da lahko pripravimo ustrezno mešanico, ki ponudi najboljše lastnosti za delo.

Kako deluje mešalec lepila?

Mešalci so si med seboj lahko precej podobni, saj imajo vedno enako nalogo. Skrbijo za učinkovito mešanje tekočin. Tako mešalec lepila kot barve torej lahko uporabimo za različne materiale. V spletni trgovini Perles lahko najdemo zanimiv nabor kvalitetnih mešalcev, ki so primerni za raznovrstne materiale, ki se uporabljajo pri gradnji oziroma prenovi stanovanja.

orodja-za-pleskanje

Pri izbiri mešalca je treba seveda paziti na različne lastnosti. Prepričamo se predvsem o tem, ali izbrani mešalec lepila oziroma barve zmore obdelovati količine, ki jih predvidevamo. Pozorni smo na zasnovo in zmogljivost mešalca, pa tudi na razne dodatne funkcije, ki so lahko zelo dobrodošle. Za delo pri prenovi stanovanja verjetno ne bomo potrebovali zelo zmogljive opreme, bolje se izkažejo priročni pripomočki, ki so tudi cenovno nekoliko bolj dostopni za domačo rabo.