Katere stole izbrati?

Leseni stoli

Izbira stolov je pogosto presenetljivo nehvaležno opravilo. Obstaja namreč toliko izbire, da je težko najti izdelke, ki bodo svojo nalogo nedvomno brezhibno opravljali. Že pri materialih je veliko izbire – prevladujejo pa predvsem leseni in kovinski stoli, medtem ko se v nekaterih primerih odlično obnesejo tudi plastični stoli. Mnogo je seveda takšnih izdelkov, ki te materiale kombinirajo ali dodajajo nove, če ne drugega opazimo na primer vsaj oblazinjenje iz mehkejših materialov.

Leseni stoli

Stoli iz lesa so najbolj priljubljeni pri opremljanju stanovanjskih prostorov, saj se vanje zelo lepo podajo, poleg tega so praktični in funkcionalni. Najdemo jih v kuhinjah in jedilnicah, pa tudi na balkonih in terasah, ob vrtovih in bazenih … Povsod, kjer je potreben priročen stol za občasno sedenje, pridejo leseni stoli še kako do izraza. Poleg tega se les pogosto uporablja tudi tam, kjer je treba zagotoviti še določeno dekorativno vrednost. Tako so leseni stoli pogosto estetski dodatek vsem vrstam prostorov, tako stanovanjskim kot poslovnim oziroma gospodarskim.

Kovinski stoli

Tudi kovinske izvedbe stolov so zelo vsestransko uporabne, kar omogočajo sodobni proizvodni procesi. Kovinski stoli lahko zadostijo praktično vsem zahtevam, ki jih z odliko odpravijo tudi stoli iz drugih materialov. In če bi si morda mislili, da kovina ni tako privlačen material, bi se zmotili. Zelo dobro se takšni stoli podajo v sodobno opremljene prostore, kot nalašč pa so za poslovne prostore.

V končni fazi je veliko odvisno od osebnih preferenc. Isto vlogo bodo odlično opravili različni stoli. Skoraj vsi materiali so vsaj do neke mere vsestranski in se lahko uporabljajo v različnih okoljih, tako da je izbira pogosto prepuščena okusu.