Krožna žaga se uporablja z razrez lesa in drugih materialov

Krožna žaga

Krožna žaga je eno izmed najpogostejših orodij domačih mojstrov, pa ne glede na to, ali je vaš najljubši hobi obdelava lesa ali pa kaj drugega. Gre za učinkovito orodje, ki brez težav opravi osnovni razrez lesa, nekateri modeli pa celo plastiko. Ker je ponudba različnih modelov krožnih žag zelo raznolika, moramo biti pri njeni izbiri pozorni predvsem na njene funkcije, kolikokrat jo bomo uporabljali in za katera dela. Na podlagi tega bo padla tudi odločitev o njeni velikosti in moči.

Sodobne krožne žage imajo danes izjemno zmogljive motorje, večino od njih pa odlikuje že pester in inteligenten sistem elektronike. Krožna žaga je na ta način učinkovito zaščitena pred preobremenitvijo, za upohttps://www.grlica.si/akumulatorsko-orodje/zage-in-rezalniki/namizne-krozne-zage-in-stojalarabnika pa je izjemno varna. Novi zmogljivejši akumulator, ki ga imajo vsi novejši modeli priznane blagovne znamke in jih dobite v izbrani spletni trgovini, poskrbi za učinkovito delovanje elektronike in njihovo dolgo življenjsko dobo. 

Vbodna žaga se uporablja za različne mojstre in v različne namene

Vbodna žaga je med domačimi mojstri in profesionalci zelo cenjeno orodje, saj omogoča žaganje in ustvarjanje kreativnih izdelkov najbolj kompleksnejših oblik. Sicer je vsestransko uporabna, saj se jo lahko uporabi celo za obrezovanje lesa, vendar je njena sposobnost rezanja v največji meri odvisna od njene moči in vrste rezila. Različni modeli vbodnih žag so vam na voljo tudi v spletni ponudbi, kjer se lahko bolj natančno seznanite s tehničnimi lastnostmi posameznih modelov.

Vbodna žaga ima kar nekaj prednosti napram ostalim žagam. Ima manjša rezila oziroma liste, zato je primerna za rezanje bolj kompleksnih vzorcev in različnih materialov, kot so na primer les, aluminij, jeklo ali celo keramika. Ker ima za razliko od ostalih vrst žag bistveno manjše rezilo, lahko z njo natančno opravite tako ravne kot tudi ukrivljene reze, LED lučka pa vam pri tem olajša delo, saj vam osvetli območje rezanja.