Materiali za nadstreške

Lepljen les cena

Nadstreški so vsestransko uporabni, a le, če so kakovostno izdelani. Treba je torej poskrbeti predvsem za to, da uporabimo primerne materiale.

Konstrukcija

Pri izdelavi konstrukcije se običajno odločamo za jeklo ali lepljen les. Cena je v nekaterih primerih primerljiva, načeloma pa so jeklene konstrukcije cenejše. Ne glede na to, da je za lepljen les cena običajno nekoliko višja, so lesene konstrukcije prav tako priljubljene – gre namreč za kakovosten in vzdržljiv material, ki svojo nalogo zelo dobro opravi. Poleg tega so leseni nadstreški tudi na pogled čudoviti, tako da za lepljen les cena pogosto predstavlja sprejemljivo investicijo.

Kritina

Tako jekleni kot leseni nadstreški so lahko pokriti z različnimi kritinami. Na tem področju je še nekaj več izbire, predvsem pa imamo na voljo trapezno pločevino, polikarbonatno kritino in kaljeno steklo.

Trapezna pločevina je najcenejša in pogosto najenostavnejša rešitev. Ni pa posebej impresivna na pogled, poleg tega se izkaže za zelo glasno ob dežju in toči. Jo je pa možno dobro izolirati, kar je tudi prednost v določenih primerih.

Polikarbonatna kritina je priljubljena zaradi nizke cene in vsestranske uporabnosti. Ta kritina je enostavno dostopna, zagotavlja dobro zaščito pod nadstreškom, hkrati pa tudi solidno izgleda. Gre za univerzalno opcijo, ki se bo najbrž dobro izkazala v vsakem primeru.

Kaljeno steklo je za tiste, ki hočejo res dovršen končni izdelek. Še posebej leseni nadstreški, kriti s tem materialom, so zelo posrečeni, predvsem pa čudoviti na pogled. Kaljeno steklo je resda nekoliko dražje in morda tudi zahtevnejše za montažo, se pa v tej vlogi zelo dobro obnese.