Producent iger Atari namerava zagnati lastno kripto valuto

Družba za ikoničnimi video igricami, kot sta Pac-Man in Pong, načrtuje, da bo začela z vpeljavo lastne kripto valute, ki jo bodo poimenovali “Atari Token”. To so napovedali prejšnji teden.

Kot del prizadevanj je Atari pridobil 15-odstotni delež v podjetju iz Gibraltarja –  Infinity Networks in je podjetju tudi podelil svojo blagovno znamko. To partnerstvo, o katerem je bilo govora v decembrski izjavi, bo razvilo platformo za digitalno zabavo, ki bo podpirala tako imenovane Atari Tokene oziroma kovance. Atari je omenil, da je bila naložba “narejena brez izplačila denarja s strani Atarija”.

“Naš cilj je sprejeti strateški položaji z omejenim denarnim tveganjem, da bi kar najbolje ustvarili vrednost s obstoječimi sredstvi in ​​blagovno znamko Atari,” je dejal Atarijev predsednik in generalni direktor, Frederic Chesnais.

Izbira imena je opazna, saj je Atari že predhodno ustvaril Atari Token, ki služi kot digitalna valuta za nakupe v igrah. Še vedno je videti, ali bo najavljen Atari Token služil temu namenu ali ne.

Poleg tega je Atari dejal, da namerava integrirati kripto valute z blagovno znamko partnerja Pariplay, Ltd., ki ponuja spletne Atarijeve igre in katakterej,  kot del njihovega oblikovanja. Izjava prejšnjega tedna prav tako namiguje na objavo drugega kripto tokena, ki bi se uporabljala v povezavi s načrtom spletnih igralnic.

“Za razširitev privlačnost teh novih online igralnic na srečo in ko bo Atari Token na voljo, ima Atari namen uvesti Pong Token – drug žeton, namenjenega kripto-igralnicam in uporabi na teh spletnih igralnih mestih. Ohlapno prevedeno, se njihova objava glasi:”Podrobnosti tega zagona kripto-igralnic bodo kmalu objavljene “.

Kot je mogoče pričakovati, je ta objava pritegnila tudi primerjave, ki niso povsem ugodne za Kodak, enkraten foto velikan, ki je licenciral svojo blagovno znamko za izdelavo KodakCoin. Projekt je bil napovedan januarja, z načrti za prvo ponudbo kovancev ob koncu tega meseca. Ta prodaja žetonov je bila pozneje prestavljena in od takrat ni bilo objavljenega nobenega novega začetnega datuma.

Kot ugotavlja Bloomberg, je Atarijeva vrednost delnic opazila znaten skok po objavi lastne kripto valute

Lahko pa kripto valute kupite že danes, v slovenskem jeziku. Preprosto in hitro se prijavite na Kriptomat.io in začnite z vašim obiskom v kripto svet!