Po izpit v pravo avtošolo

Izpit za motor

Pridobivanje vozniškega izpita za marsikoga predstavlja veliko prelomnico v življenju, zato pa je treba poskrbeti, da je celoten postopek kar se da enostaven in prijeten. Ker imamo na voljo kar nekaj ponudnikov šolanja, je treba najti in izbrati pravega, kar ni vedno lahka naloga.

Kaj ponujajo posamezne avtošole?

Če bi radi opravljali izpit za avto, imamo na izbiro celo vrsto ponudnikov. Izpit B kategorije je namreč daleč najbolj priljubljen, posledično je tudi največ ponudnikov s to možnostjo. A vseeno je veliko povpraševanja tudi za izpit za motor ali druga vozila, ki ne spadajo v kategorijo B. V tem primeru se je treba seveda pravočasno prepričati, da ponudnik omogoča šolanje v željenih kategorijah.

Tako izpit za avto kot za motor in druga vozila zahteva pred praktičnim usposabljanjem še preverjanje teoretičnega znanja. Ali avtošola ponuja teoretična izobraževanja in testiranja? To je vsekakor pomemben dejavnik za tiste, ki želijo cel postopek opraviti hitro in elegantno kar na enem mestu. A vseeno ni mogoče vsega opraviti kar pri avtošoli – treba bo obiskati vsaj zdravnika za pridobitev zdravniškega potrdila.

Usposabljanje za izpit za motor ali avto zaključimo z izpitno vožnjo. To pa ni nujno konec izobraževanja. Vozniki začetniki morajo po opravljeni izpitni vožnji zadostiti še nekaterim pogojem za pridobitev polnopravnega statusa. Popoln izpit za avto dobimo šele po določenem času, dveh ali treh letih, v tem obdobju pa moramo opraviti usposabljanje iz varne vožnje. Tudi za izpit za motor je predvideno dodatno usposabljanje v času po pridobitvi začasnega vozniškega izpita.