Razlika med ponudbami križarjenja

Krizarjenje po jadranu

Križarjenja so dokaj priljubljena oblika potovanja za tiste, ki se želijo na počitnicah prepustiti razvajanju. Je pa skladno s povpraševanjem tudi ponudba zelo pestra in nikakor ni namenjena le bogatašem – možno je najti cenovno dostopna križarjenja, ki si jih lahko privošči vsak, izkušnja pa je zelo podobna. Če za križarjenje Bahami obljubljajo tropsko podnebje in čudovite otočke, bo križarjenje po Jadranu postreglo z ogledom slikovitih obmorskih mest in nič manj čudovitih jadranskih otokov. Izbira destinacije ne vpliva toliko na luksuz potovanja, le na okolje, v katerem boste uživali.

Križarjenje po Jadranu

Za turiste iz Slovenije je Jadran zelo privlačen predvsem zato, ker je blizu, posledično pa tudi poceni. Ni treba načrtovati prevozov, nočitev in drugih komplikacij v tujini, temveč se na križarjenje lahko preprosto odpeljemo z avtomobilom. Križarjenje po Jadranu običajno obsega večdnevni program, v katerem so predvideni obiski zgodovinskih obalnih mest in idealnih plaž – za to ni treba iti daleč ali potovati dolgo, tako da takšni programi v nekaj dneh združujejo obilico doživetij.

Križarjenje Bahami

Bahami so primer prestižne lokacije, ki je skorajda kliše pri izbiri destinacij za križarjenje. Nikakor pa ne gre zanikati, da so tropska otočja idealna destinacija za tovrstno potovanje. Za križarjenje Bahami nudijo prav vse, kar pričakujejo turisti v tropskem okolju – veliko sprostitve, slikovite razglede in rajske peščene plaže. Poleg tega ima ta konec sveta v bližini še več privlačnih destinacij, zato je možno program križarjenja razširiti in podaljšati. Res pa je, da to prinaša višje stroške, ki pri križarjenju po Bahamih že tako niso nizki.