Shranjevanje opreme v delavnici

Polični regali

Delavnica je prostor, v katerem razmere niso najbolj naklonjene opremi in pohištvu, ki ni prilagojeno na takšno okolje. To pomeni, da je treba izbrati namenske elemente za tovrstno rabo, ali pa opremo ustrezno zaščititi. Še posebej to velja za tiste stvari, ki jih moramo redno shranjevati v delavnici. Med temi na primer izstopa osebna oprema, pa tudi arhivski materiali in druge stvari, ki jih moramo hraniti dlje časa. Da ne bo prišlo do kakšne nesreče, je treba uporabiti pravo pohištvo za shranjevanje.

Garderobne omare

V delavnici se najbolje znajdejo kovinske garderobne omare, ki so odporne na vse dejavnike, ki v delavnici prežijo na pohištvo. Takšne omare so seveda namenjene shranjevanju osebne opreme, čeprav lahko služijo zelo različnim namenom. V vsakem primeru pa morajo kovinske garderobne omare zagotavljati popolno varnost shranjenim predmetom. To pride posebej do izraza v delavnicah, kjer so razmere bolj riskantne, ali pa zaradi drugih dejavnikov alternative ne pridejo v poštev. Seveda pa kovinske garderobne omare niso idealne le za delavnice, temveč se s svojimi odlikami izkažejo tudi v mnogih drugih okoljih.

Polični regali

Za večje predmete, ki jih je treba dlje časa hraniti, so najboljša rešitev v mnogih primerih polični regali. Ti sicer ne zagotavljajo tako dobre zaščite kot zaprte omare, zato se ne uporabljajo v prostorih, kjer obstaja možnost takšnih in drugačnih nezgod, ali pa se na njih ne hrani najbolj vrednih stvari. Vsekakor pa so polični regali izvrstna rešitev za shranjevanje večjih količin materiala, ki mora biti varno pospravljen, a vseeno pri roki.